Hoppa till huvudinnehållet

Klart med köpare av Ving

Publicerad:
Ving har hittat en köpare. Arkivbild.
Ving har hittat en köpare. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Ving har klart med ny köpare av verksamheten, erfar flera medier. Uppgiften bekräftas till TT.

Köparen, ännu hemlig, tar över hela den nordiska rörelsen, enligt uppgift till TT.

Nyheten kommer att presenteras i morgon förmiddag vid en pressträff.

Under stort rabalder gick Vings ägare Thomas Cook i konkurs i september. Tusentals resenärer, framför allt britter, blev strandsatta på sina resemål och mängder av turister i flera länder, bland andra Sverige, fick bittert konstatera att de inte kom med sina flyg till varmare breddgrader den där måndagsmorgonen 23 september.

Ända sedan dess har det spekulerats kring om någon och vem som skulle ta över den ännu lönsamma nordiska delen av resekoncernen Thomas Cook där Ving ingår. Under tiden har Ving efter ett visst strul direkt efter konkursen drivit sin verksamhet som vanligt.

Att det funnits flera intressenter av rörelsen har stått klart ett tag. Bland andra har riskkapitalföretaget Triton nämnts eftersom det bolaget redan i våras lade ett bud på den nordiska rörelsen där även Spies och Tjäreborg ingår.

Olle Lindström/TT

Artikeltaggar

EkonomiFlygtrafikInrikes/utrikesSverigeThomas CookVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.