Hoppa till huvudinnehållet

Junior klar för Valsarna - överens med ny toppförare

Publicerad:
Valsarna har gjort klart med sin åttonde förare inför kommande säsong.
Valsarna har gjort klart med sin åttonde förare inför kommande säsong. Foto: Peter Gustafsson
Valsarna har gjort klart med sin åttonde förare inför kommande säsong.
Valsarna har gjort klart med sin åttonde förare inför kommande säsong. Foto: Peter Gustafsson

Valsarna lättar knappast på gasen.

Under tisdagen meddelade klubben att det skrivits kontrakt med den värmländske junioren Emil Larsson Karlsson.

Emil Larsson Karlsson är Hagforsklubbens tredje förvärv sedan i torsdags och han är - till skillnad från Benny Johansson och Adrian Bergqvist - ett ganska oprövat kort.

Man kan faktiskt säga att 17-årige Larsson Karlsson, som gör sitt blott andra år på stor cykel, bara är i början av sin speedwaykarriär.

– Han gjorde fem matcher i division 1 med Örnarna förra året och tog 25 poäng på 20 heat, säger lagledare Tony Lövstrand.

Snittet som Larsson Karlsson går in med är 0.500.

Förväntningar?

– Inga förväntningar över huvud taget. Han är under utveckling, säger Lövstrand.

Valsarna har nu åtta förare under kontrakt och det planeras tillkomma några till innan truppen spikas. Nästa namn kommer, högst sannolikt, att presenteras inom de närmsta dygnen.

– Vi är överens och allt är grönt så det ska inte vara några problem. Det är en förare som kan gå in som heatledare, säger Lövstrand.

Sedan tidigare är Tomas H Jonasson (2.421), Kenneth Hansen (1.750), Jonathan Ejnermark (1.515), Lasse Fredriksen (1.303), Glenn Moi (1.154), Benny Johansson (0.500) och Adrian Bergqvist (0.667) klara för Valsarna säsongen 2020.

Totalt får ett lag ha åtta förare över snittet 0.500.

Artikeltaggar

Adrian BergqvistBenny JohanssonEmil Larsson KarlssonJonathan EjnermarkKenneth HansenSpeedwayTomas H JonassonTony LövstrandValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.