Bubbel från Byrån: Moderat medaljregn

Signerat
PUBLICERAD:
Lindman borde postumt ha fått en Hökmark-medalj. Eftersom det ju inte var Lindman som gick i spetsen för Europas befrielse och enande på frihetlig grund, skriver Byrån.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Byrån tycker inte att det ena borde utesluta det andra. Gärna pension, men först en rejäl medalj.

Moderaterna har avhållit stämma. Under festligheterna fick bland annat trotjänaren i M-ledet Gunnar Hökmark den i partisammanhang glassiga Arvid Lindman-medaljen. Märkligt upplägg, menade dock den politiske kommentatorn Viktor Barth-Kron som argumenterade för motsatsen.

Lindman borde postumt ha fått en Hökmark-medalj. Eftersom det ju inte var Lindman som gick i spetsen för Europas befrielse och enande på frihetlig grund. Byrån tycker inte att det ena borde utesluta det andra. Gärna pension, men först en rejäl medalj.

Löptur mot korvkur

Ulf Kristersson har profilerat sig som den hurtige partiledaren. Det tog Moderaterna tillvara vid partistämman i Västerås. Inför partiledarens stämmotal visades en introfilm för publiken, i vilken Kristerssons löparklädda fötter spelade en bärande roll.

Kanske är en löpglad partiledare inte tillräckligt för att ge Moderaterna ett försprång i opinionen, men det är åtminstone ett tydligt vägval mellan jogging och statsminister Stefan Löfvens återkommande besök i korvmojar.

Omoget är grönt

Barn kan inte ta fullt ansvar för sitt handlande, och därför är det rimligt att ungdomar får lägre straff när de begår brott. Det hävdar Miljöpartiets rättspolitiske talesperson Rasmus Ling i en debattartikel i Expressen (23/10). Som stöd för sin sak lägger han fram flera exempel på åldersgränser vi har satt, just för att unga människor inte är nog mogna.

Vad Ling verkar ha glömt är att hans parti anser att 16-åringar är vuxna nog att rösta i kommunalvalen. Till Miljöpartiets försvar får i alla fall sägas att är konsekventa när åldersfrågor behandlas som all annan politik: Dela ut sötebrödet utan ansvarets beska.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.