Hoppa till huvudinnehållet

Toppkväll för Niclas Benzon

Publicerad:
Pippi Padagi ordnade en skräll när hon vann V65-1. Det var en av tre segrar för Niclas Benzon på Färjestad under lördag kväll.
Pippi Padagi ordnade en skräll när hon vann V65-1. Det var en av tre segrar för Niclas Benzon på Färjestad under lördag kväll. Foto: Lennart Kihlman

Niclas Benzon dominerade med eftertryck när Färjestad körde trav på lördagskvällen.

Han vann tre lopp och samtliga vinster kom inom V65-spelet.

– Jag har kört bra hästar och det har löst sig perfekt i loppen, kommenterade han.

Niclas Benzon angav tonen redan i den inledande V65-avdelningen när han ordnade en överraskning med Camilla Nybergs Pippi Pagadi till oddset 49,06.

Efter ett lopp som trea i andraspår kunde Benzon vänta med attacken tills in på upploppet och när Twist Lane galopperade avgjorde Pippi Pagadi enkelt.

– Jag tycker att hästen har gjort bra lopp på slutet och nu blev det perfekt när vi fick vila så länge som vi ville i loppet, sa Benzon.

I V65-3 kom nästa seger för Arvikasonen. Här hade han innerspåret i volten med Bona Fide, som efter att han försvarat ledningen aldrig var i förlustfara i ett galoppfyllt lopp.

– Jag har sett att han är startsnabb men också har agerat lite tveksamt när han sprungit och bromsat i loppen. Det gjorde han i dag också, när jag ryckte undan bromsade han men var bäst ändå, sa Benzon.

Tackade för hjälpen

V65-trippeln fullbordades med Amber Brick i den fjärde avdelningen. Från femte par utvändigt fick hon bra draghjälp av framförvarande Modern Love under slutvarvet och tackade för det genom att speeda förbi henne den sista biten.

Erik Berglöf har en mycket fin treåring i Lemon Brodde och tillsammans tog de kvällens största segercheck på 60 000 kronor. Från ett springspår prickade Berglöf i vanlig ordning perfekt och från spets hade Lemon Brodde lekstuga med konkurrenterna när han vann med sex längder på 15,0 över medeldistans.

Lemon Brodde var bra, men ännu vassare var Petter Karlsson-tränade So Bear. Tillsammans med Carl-Erik Lindblom i ett amatör- och lärlingslopp stack So Bear till ledningen och trots 08,8/500 meter och 10,5 det första varvet vann hon säkert före vinnarhålets Nisse Sånna på 11,8/1 640 meter.

Dubbel för Lennartsson

Per Lennartsson hade bra kväll på Färjestad med två segrar. Han vann från spets med Björn Goop-tränade Explosive Flory i det tredje loppet och från samma position vann han med Young da Vici i V65-avslutningen.

– Vi fick ta över ledningen och jag tror att det var första gången i hans karriär som han sprang där och han tyckte att det var roligt. Det är inte ofta som han är ute på medeldistans och om det hade behövts hade han kunnat springa ett varv till i samma tempo, sa Lennartsson.

I måndags var Andreas Andersson med om en olycka men nu var han tillbaka och vann det sista loppet med Jörgen Nordquist-tränade Hugo Brew.

– Det är fortfarande ömt i kroppen och därför extra skönt att få vinna, berättade Andersson.

Artikeltaggar

Carl-Erik LindblomErik BerglöfFärjestadstravetNiclas BenzonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.