Hoppa till huvudinnehållet

Holm om de ruggiga slutminuterna

Publicerad:
Arvid Holm pustar ut efter tre räddade poäng. Här berättar han om hur han upplevde de ruggiga slutminuterna i drabbningen mellan ärkerivalerna som varit hans favoritmatch ända sedan barnsben hemma i Ljungby.
Arvid Holm pustar ut efter tre räddade poäng. Här berättar han om hur han upplevde de ruggiga slutminuterna i drabbningen mellan ärkerivalerna som varit hans favoritmatch ända sedan barnsben hemma i Ljungby. Foto: FREDRIK KARLSSON

Ända sedan han var liten grabb hemma i småländska Ljungby har drabbningarna mellan ärkerivalerna Färjestad och HV71 varit favoritmatcherna.

- Så himla härligt att få nita dit HV. Jag har aldrig upplevt en så högljudd match tidigare. Att får vara med på isen, och inte sitta och vara avundsjuk på bänken, när segern hänger på en skör tråd är det roligaste som finns. Att sen få känna glädjeruset när det är över. Fantastiskt, säger Arvid Holm.

FBK:s andremålvakt fyller 21 den 3 november. Nu fick han chansen i det som brukar vara en av säsongens höjdare i hockey-Karlstad. Lördagskväll med HV 71 i Löfbergs Arena. Markus Svenssons sidekick pallade för trycket.

Men hur hög var pulsen i slutskedet när HV jagade kvittering?

– Det var hög puls blandat med mycket mjölksyra. När killarna krigade så otroligt och täckte så många skott gav det mig extra styrka, och så hade vi verkligen en högljudd publik med oss. Det är sådana här upplevelser man spelar för att få uppleva, när en seger hänger på en skör tråd. Det är mycket roligare än att vinna med 12-0.

Det var en extra känsla att uppleva det mot just HV.

– Som liten grabb älskade jag att se matcherna mellan FBK och HV på teve. Det fanns inget roligare. Jag hade absolut inte HV som favoritlag trots att jag är smålänning. Ljungby var ju mitt lag.

Poetisk Markus

Markus Svensson säger så här om sin lärjunges uppträdande under de glödheta slutminuterna.

– Jag hade en bra känsla.

Efter matchen delade Markus ut priset - de boxhandskar som FBK fick av NWT för några år sedan - till den han tyckte var matchens lirare. Markus iklädde sig poetens roll innan han överlämnade handskarna till norrlänningen Sebastian Erixon med orden:

– När senhöstens vindar skriker och regnet i backen slår, likt en fjällbjörk kvar du står!

Markus tal kan ses på Färjestads hemsida.

Lärjungen Holm om sin match:

– Ganska svår. Jag hade inte så många skott. 2-3-målet borde jag nog ha tagit, men det är svårt med småstyrningar.

Han ser inledningen på tiden hos FBK även som en lärotid.

– Jag tar steg varje dag och lär mig mer och mer.

Uppåt för Ejdsell

För Victor Ejdsell pekar formkurvan äntligen uppåt.

Det pekar uppåt för Victor Ejdsell. Mål för andra matchen i rad. Här kramas han om av Linus Arensson efter 1-0-målet.
Det pekar uppåt för Victor Ejdsell. Mål för andra matchen i rad. Här kramas han om av Linus Arensson efter 1-0-målet. Foto: FREDRIK KARLSSON

– Känns så och det var gôtt att kunna göra mål andra matchen på raken. (1-0). Jag är inte helt nöjd med min inledning på serien. Försäsongen var bra, men sedan blev jag lite för övertänd. Det var inte heller helt enkelt att ställa om sig från nordamerikanska hockeyn, där de bara går och går. Här måste man slå av lite ibland så att skallen kommer rätt. Det gäller att vara lite coolare. Men det känns bättre och bättre.

För HV71:s nyförvärv, duktige värmlänningen Linus Fröberg blev det inget kul slut.
För HV71:s nyförvärv, duktige värmlänningen Linus Fröberg blev det inget kul slut. Foto: FREDRIK KARLSSON

Målet var Ejdsells fjärde i höst.

Sista minuterna satt han och njöt i båset.

– Summerar vi matchen så var det ett gäng krigare som vann den åt oss. En stor eloge till de två linor som spelade sista två minuterna. Killarna åt 20 puckar. Man kunde ta på energin i båset och på läktarna. Ute på isen var den elektrisk.

Artikeltaggar

Arvid HolmFärjestad BK HerrHV71IshockeyMarkus SvenssonSHLVictor Ejdsell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.