Äntligen en ny hövding

Ledare
PUBLICERAD:
Georg Andrén är ny landshövding i Värmland.
Foto: Lisa Olaison

Efter att ha stått utan en landshövding i nästan 10 månader så tillkännagavs till sist vem som efterträder Kenneth Johansson. Det blev en riktigt otippad doldis – Georg Andrén – som få ens verkar känna till. Det återstår att se hur det utvecklar sig. Värmland behöver en stark hövding som också förmår att styra upp arbetet på länsstyrelsen, så att inte tjänstemännen fortsätter i gamla hjulspår. Det förmådde tyvärr aldrig den genomsnälle Johansson.

Att vi äntligen fått en landshövding är bra, men det är en ren skandal att regeringen dragit utnämningen i långbänk. Är Värmland så lågt prioriterat?

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.