Hoppa till huvudinnehållet

Värmland har fått en ny landshövding

Publicerad:
Georg Andrén är Värmlands nye landshövding.
Georg Andrén är Värmlands nye landshövding. Foto: Lisa Olaison

Regeringen har idag presenterat Georg Andrén som ny landshövding i Värmlands län. Här kan du se presskonferensen från när han presenterades under fredagsförmiddagen.

– Jag har hunnit bygga upp en ganska stor förväntan. Nu är vi här och vi kan prata öppet om det. Det ska bli jättekul, säger Georg Andrén.

Om du inte kan se sändningen (gäller vissa appar) klicka här.

Vad kan du om Värmland?

– Jag är mer nyfiken på Värmland än vad jag kan om Värmland. Jag har fläckvis kunskap, och jag ser fram emot att fylla i luckorna, säger Georg Andrén till NWT Media.

Georg Andrén börjar sin nya tjänst den 9 december.

Personalen informerades klockan 10.00 på fredagen och under en presskonferens 10.30 presenterade den nye landshövdingen sig för allmänheten.

Nye landshövdingen är redan FBK-supporterRöster om ny landshövding: "Aldrig hört talas om namnet"

Värmland har varit utan landshövding sedan årsskiftet då Kenneth Johansson lämnade sin post. Johan Blom har varit tillförordnad landshövding sedan dess.

Medverkar vid pressträffen gör ny landshövding, statssekreterare Malin Quick Oljelund, departementsråd Petter Kockum och tf. landshövding Johan Blom.

Johan Blom har varit tillförordnad vd sedan årsskiftet.
Johan Blom har varit tillförordnad vd sedan årsskiftet. Foto: Håkan Strandman
Landshövdingen slutar – men hänger kvar i trapphusetEtt halvår som hövding

– Det är glädjande att Georg Andrén har tackat ja till uppdraget som landshövding i Värmlands län. Det är en mycket kompetent person med mångårig chefserfarenhet både i Sverige och internationellt. Georg Andréns breda erfarenhet från statsförvaltningen och civilsamhället kommer att vara en tillgång både för länsstyrelserna och Värmlands län, säger civilminister Lena Micko.

Artikeltaggar

Johan BlomKarlstadKenneth JohanssonLänsstyrelsenNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.