Hoppa till huvudinnehållet

Sarah Klang - Till dom ensamma

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

The saddest girl in Sweden ger oss det svåra andraalbumet. Även om det är mest blått så finns det ljusglimtar ändå, och precis som på hennes Instagramkonto finns det en hjärtskärande ärlighet i texterna. Alla mår inte bra jämt, men ändå pratar vi för lite om det.

Kioskvältarballaden Call Me har redan funnits ute ett tag, likadant med New Day Coming. Americanan känns igen från Love In The Milky Way, och Klangs säregna röst kompletterar den bombastiskt producerade musiken.

Sarah Klang hittar nya vägar.
Sarah Klang hittar nya vägar. Foto: Janerik Henriksson/TT

Wildfire och The Music Never Stopped är nästan smärtsamt ärliga att lyssna på. Smäktande stråkar, dramatiskt piano och ordentligt tilltagna refränger gör att hela albumet håller ihop riktigt fint. Det här är ett album om att hitta nya vägar men också om att lämnas och att lämna, och vad det gör med ens själ och självbild.

Bästa låt: New Day Coming

Artikeltaggar

MusikSkivor