Hoppa till huvudinnehållet

Protesterar mot buller vid nya rondellen

Publicerad:
Grannar i området Romstad/Kartberget/Bellevue är oroliga för mer buller när en rondell byggs i korsningen Skoghallsleden/Ullebergsleden och Kartbergsbron över Klarälven anläggs. Foto: Christer Wik

Närboende protesterar mot utformningen av den nya rondellen i korsningen Skoghallsleden/Ullebergsleden som ska anläggas när Kartbergsbron ska byggas över Klarälven.

Oron gäller främst att bullret ska öka i området.

Projekteringen av den nya bron och rondellen har, som NWT berättade för några veckor sedan, inletts av konsultbolaget WSP och ska vara klar nästa sommar.

Fram till och med den 17 oktober var detaljplaneförslaget ute på granskning och en del yttranden har kommit in, framför allt från närboende.

Flera av dem är oroliga över att bullret i området Romstad/Kartberget/Bellevue ska öka på grund av rondellen och den nya bron.

– Trafikplatsen planeras att höjas och förläggas på en högre nivå och planen innehåller även diverse gång- och cykelvägar, busshållplatser et cetera.

– Enligt underlaget ökar bullerbelastningen, efter skyddsåtgärder, i såväl Bellevue, Romstad som Kartberget beräknat i marknivå.

– Det ska observeras att fastigheterna huvudsakligen utgörs av villor som har sovrum på övervåningen där ännu högre ljudnivåer kan förutses, skriver två grannar till kommunen.

Planerar bullervallar

– Det har gjorts bullerutredningar och vi har sett vilka behov som finns. Därför planerar vi bullervallar vid rondellen och bullerskärmar på bron, säger kommunens projektledare Jenny Karlsson.

Samtidigt vill Hammarö kommun att större vikt läggs på framkomlighet för de hållbara resesätten, cykel och kollektivtrafik i lösningen för den nya cirkulationsplatsen.

Artikeltaggar

BellevueKarlstads kommunNyheterRomstadTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.