• idag
  12 aug
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Två insändare om Segmonbussen: Bidrag och ny avstigningsplats

Insändare
PUBLICERAD:
Värmlandstrafiks turer till och från Segmon engagerar.
Foto: Aron Eriksson
Angående ändrade bussturer linje 800.

Jag är gymnasieelev och åker med linje 800 varje vardag mellan Segmon-Karlstad.

Tisdagar och torsdagar slutar jag 17:00, då tar jag buss 800 kl 17.35 från Karlstad och är i Segmon 18.10.

Men med de ändrade busslinjerna från 15 december så kommer jag till Grums kl 17.55 och enligt Grums kommuns hemsida angående ändringarna så kommer sista bussen till Segmon linje 801 gå 17.15, så hur ska jag ska då ta mig hem till Segmon?

Grums kommun/Värmlandstrafik tycker tydligen att jag ska fortsätta med 800 förbi Segmon på motorvägen till Valnäs och gå tre km hem över halva vägen i totalt mörker? Så därför måste ni behålla linje 800 genom Segmon.

Men om de som bestämt detta inte kan ändra på felaktigt taget beslut så måste det byggas en på/avstigningsplats vid E18/45 avfart Borgvik /Segmon. Då blir det "bara" 500 meter in till Segmon och kan nyttjas av de flesta så man kan åka med 800 och slipper byta till buss 801 även på andra tider i Grums med långa väntetider.

Gymnasieelev

Ingen kollektivtrafik - bör få bidrag

Efter att ha läst ett antal insändare angående busstiderna i Segmon , så vill jag påpeka att det finns ett antal befolkade platser i Grums kommun som helt saknar kollektivtrafik och efter att ha studerat turlistan så anser jag att Segmon har goda bussförbindelser med Grums.

Vi som bor på icke, av Värmlandstrafik och Grums kommun, trafikerade samhällen borde få bidrag för detta ( skatteavdrag) eftersom stor del av kollektivtrafiken betalas av skattepengar.

Ej bussresenär

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.