Hon nomineras till partistyrelsen

Publicerad:
Eva Julin Dombrowe, Liberalerna Foto: Frida Johansson

Partidistriktet i Värmland nominerade fyra personer till partistyrelsen. En av dem vann valberedningens gillande: Eva Julin Dombrowe.

Det är alltså Liberalerna som på sitt kommande landsmöte ska välja en ny partistyrelse. Eva Julin Dombrowe var en av fyra kandidater som partidistriktet valde att nominera.

– Jag hade absolut inte räknat med att jag skulle bli en av de slutliga kandidaterna. Det är fantastiskt roligt och mycket oväntat, säger Eva Julin Dombrowe.

Eric Hesselius sitter med i valberedningen, har han ett finger med i spelet tror du?

– Haha, jag tror att han kan ha presenterat mig väl i alla fall.

Varför tror du att du blivit nominerad?

– Jag tror att det är en fördel att jag jobbar på regional nivå. Partiet behöver en blandning av politiker från olika nivåer. Att jag dessutom har en bakgrund inom industrin tror jag också talar till min fördel, men ska jag vara helt ärlig har jag inte en aning om vad de tittar på, svarar Eva Julin Dombrowe.

Hon tror också att det är bra för partiet om uppdragen sprids över landet. Det var längesedan Värmland var representerat i partistyrelsen. Eva Julin Dombrowe tror inte att Värmland har haft någon representant sedan Isa Halvarsson lämnade partistyrelsen.

– Det såg jag en rad om i NKP under rubriken För 25 år sedan för någon vecka sedan, säger hon.

Eva Julin Dombrowe är noga med att inte ta ut någon seger i förskott. Vad valberedningen säger är en sak och var landsmötet beslutar något helt annat. Landsmötet ligger helgen 15 till 17 november, men vilken av dagarna som partistyrelsen ska väljas har inte Eva Julin Dombrowe koll på:

– Nej, det är så många motioner och andra handlingar som ska läsas igenom att jag inte har hunnit titta på dagordningen än.

Du har ganska många uppdrag. Hur ska du få in det här i kalendern om du blir vald?

– Blir jag vald får jag så klart se över situationen hur jag ska få ihop alltsammans. Mitt problem är att jag tycker att allt är så himla roligt.

Artikeltaggar

Eva Julin DombroweKristinehamnLiberalernaNyheterPolitikVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare