Två äldre män försvunna i Västvärmland

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
(UPPDATERAD) Polisen letade under hela torsdagen efter två äldre demenssjuka män i Västvärmland. En av dem återfanns under kvällen efter tips från allmänheten, men fortfarande vid 22-tiden på fredagen var den andra inte återfunnen.

– Han är fortsatt försvunnen. Missing People kommer att ansluta under dagen och en helikopter är rekvirerad, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisens region Bergslagen till tidningen på fredagsmorgonen.

Den äldre mannen anmäldes försvunnen redan tidigt på torsdagsmorgonen.

Mannen, som heter Egil, har försvunnit från sin bostad i Tomtebo, Koppom, någon gång under natten eller tidiga morgonen.

Den försvunne är i 80-årsåldern, är cirka 180 cm lång, har normal kroppsbyggnad och grått hår. Vid försvinnandet var han troligtvis iklädd en mörkgrön tröja och mörkblå byxor.

Polisen gick på tisdagsförmiddagen ut med namn och bild på mannen. Har man uppgifter om var han kan befinna sig ombeds man ringa 11414 och be att få tala med regionledningscentralen Bergslagen.

Mannen brukar inte tycka om att vara i skogen utan håller sig gärna på vägar och liknande. Han har varit anmäld försvunnen en gång tidigare och hittades då vid XL Bygg.

En möjlighet är att mannen söker sig till hus eller andra byggnader för att få efter värme och polisen vill därför att man kollar igenom sina uthus och liknande i området i händelse av att han gått in och lagt sig där för att sova.

Den som tror sig ha sett Egil kan ringa 114 14 och be att få tala med regionledningscentralen Bergslagen. Om man ser Egil just nu, kan man ringa 112 och be att få tala med polisen med anledning av en försvunnen person.

Efterlysning i norsk media

Polisen har även fått en efterlysning av Egil publicerad i norsk media, eftersom det finns en möjlighet att han kan ha fått lift och tagit sig västerut.

Sökandet efter Egil fortsätter under natten till lördag.

– Vi har hundpatruller kvar under natten och söker med helikopter och värmekamera så länge vädret är tillräckligt bra. Vi har också hjälp av frivilliga med tillgång till fyrhjulingar. När det ljusnar kör vi i gång igen med full styrka om vi inte har hittat honom, säger Christina Hallin, pressinformatör vid polisen i Bergslagen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.