Hoppa till huvudinnehållet

Nya fartkameror monterade på 61/62:an

Publicerad:
Trafikverket har satt upp två nya fartkameror. De har placerats på 61/62:an vid Kätterud strax norr om Karlstad.
Trafikverket har satt upp två nya fartkameror. De har placerats på 61/62:an vid Kätterud strax norr om Karlstad. Foto: Christer Wik

Snart två år efter att Trafikverket berättade att det skulle sättas upp två fartkameror i fyrvägskorsningen på 61/62:an vid Kätterud strax söder om Ilanda har nu kamerorna till slut kommit upp.

I januari 2018 kom beskedet att Trafikverket skulle förse vägarna i Värmlands län med ytterligare 16 nya fartkameror.

Men det hör dröjt rejält lång tid innan en del av dem har satts upp. Det gällde bland annat de två kamerorna i fyrvägskorsningen vid Kätterud på 61/62:an några kilometer norr om Karlstad, inte långt från Ilanda.

I veckan monterades de och är inkopplade i den mycket vältrafikerade 70-zonen.

– Det är rätt vanligt att en sådan här process är ganska lång. Det är både markavtal och avtal med elnätsbolagen som tar tid. Vi är glada att de här kamerorna nu är på plats, säger Tomas Bergbom, åtgärdsplanerare på Trafikverket.

Sex till ska upp

Ytterligare sex kameror på E18 väster om Valnäs vid Segmon väntar dock fortfarande på att sättas upp. Det är ännu oklart när det sker.

Landets dryga 1 600 fartkameror sparar cirka 20 liv per år och Trafikverket planerar därför att komplettera med ytterligare kameror.

– Det handlar om cirka 200 stycken under 2020 på en sträcka på cirka 50 mil, säger Eva Lundberg, nationell samordnare för fartkamerorna på Trafikverket.

Artikeltaggar

FortkörningHastighetskontrollIlandaTomas BergbomTrafikTrafikverketVägar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.