Hoppa till huvudinnehållet

Notes storsatsning blir större

Publicerad:
Elektroniktillverkaren Notes planer på expansion i Torsby har växt sig mer än dubbelt så stora.
Elektroniktillverkaren Notes planer på expansion i Torsby har växt sig mer än dubbelt så stora. Foto: Aron Eriksson

Elektroniktillverkaren Note planerar en rejäl satsning i Torsby. NWT har tidigare berättat om expansionsplanerna, men nu har de växt sig än större.

Note är en av de största arbetsgivarna i Torsby kommun med drygt 150 anställda. Bolaget hyr fabrikslokaler av kommunen och nu vill Note ha mer yta.

När NWT berättade om planerna i september var önskemålet 800 kvadratmeter. Men när ärendet nu ska tas upp i fullmäktige handlar det om en utbyggnad på två tusen kvadratmeter.

– Vi vill bygga nytt lager och lokal för logistik, alltså i och urlastning. Eftersom vi tror att vi på sikt kommer att behöva mer produktionsyta vore det dumt att bygga ut på ett sätt som gör att vi i så fall vid en senare utbyggnad får godshanteringen mitt i fabriken, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Note.

Framgångsrika i Torsby

Utöver utbyggnaden väntar också flera satsningar inuti fabriken, som Notes chef i Torsby, Karin Nichols, tidigare beskrivit som en i det närmsta total makeover.

– Vi har varit väldigt framgångsrika i Torsby under många år, och det är anledningen till att Torsbyfabriken får en högre andel investeringar än andra enheter. Det är lätt för oss att säga att det är en fabrik vi vill satsa på, säger Johannes Lind-Widestam.

Gott samarbete

Det är nu upp till kommunfullmäktige att bestämma om utbyggnaden ska bli av. Kostnaden för bygget kommer att finansieras genom hyran som Note betalar.

– Samarbetet med kommunen är väldigt bra. Gymnasieskolan har program som utbildar elever i rätt riktning för oss och vi känner stor stöttning. Den enda nackdelen med att verka i en mindre kommun kan vara rekrytering av särskilda kompetenser, men det har vi lyckats med hittills och fördelarna med Torsby väger tyngst, säger Johannes Lind Widestam.

Kommunalråd jublar

Att satsningen kommer att leda till fler arbetstillfällen bekräftas av koncernchefen, men hur många nya jobb det kan bli törs han inte sia om. Kommunstyrelsens ordförande Ann-Katrin Järåsen (S) är mer än glad över Notes vilja att expandera i Torsby.

– Det känns fantastiskt positivt! Nu gäller det för oss att svara upp på alla sätt vi kan, exempelvis när det gäller bostäder. Det är superviktigt med nya arbetstillfällen och en arbetsmarknad med jobb inom olika verksamhetsområden betyder mycket för de som funderar på att flytta till Torsby, säger hon.

Artikeltaggar

Ann-Katrin JäråsenBostad och byggenEkonomiNoteTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.