Tidigt antikt intresse

Signerat
PUBLICERAD:
Historien berättar.
Foto: Henrik L Barvå

Tack och lov har Skolverket nu backat från planerna på att helt sonika stryka antiken från grundskolans historieundervisning. Det var ett synnerligen dumt och obildat förslag. Jag minns själv hur jag blev lite av en antiknörd i skolan. Vi hade i början av terminen fått hem den nya skolboken i historia, som handlade om just antiken – Egypten, Mesopotamien, Grekland, Rom. Jag slukade den på en kväll och som tur var var mina föräldrar bibliotekarier, så jag bad dem helt enkelt att snabbt låna hem vad som fanns om antiken till deras vetgirige son.

Tänk att Skolverket ville ta ifrån dagens elever glädjen av att upptäcka dessa historiska epoker!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.