• onsdag
  12 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kommunledningen svarar: "Vår roll som politiker är att försöka prioritera"

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kritik har riktats mot hur Karlstads ledande politiker styr kommunskutan. Här svarar två av kommunalråden och de tycker att mycket i Karlstad är bra - men att de är lyhörda och vill höra mer om det som inte upplevs fungera.
Foto: Mikael Lindblom
Svar på insändarna ”Karlstads kommun - prestigens högborg” och Dum, dummare dummast – läs Mumin!”.

Vi i det blågröna styret tar alltid till oss det ni och andra skriver samt berättar om i media. En del av vår och våra medarbetares tid går åt att till läsa insändare och nyheter för att inte missa något som sker i vår stora kommun.

När vi är på möten och verksamhetsbesök försöker vi också fråga vad folk är nöjda, respektive mindre nöjda, med i Karlstad. Mycket fungerar glädjande nog bra och sedan finns det givetvis andra delar som vi måste förbättra.

Det är dessa bitar som fokus, med rätta, bör ligga på för att kunna hantera och lösa. Samtidigt finns risken att allt det där som fungerar bra faller i glömska. Vi är otroligt stolta över att ha förmånen att bo i en kommun som omnämns i så många positiva sammanhang, där folk beskrivs som glada och vänliga mot besökare och turister, där vi tillsammans hjälps åt inför framtiden.

Men det är tråkigt att höra att ni upplever att saker och ting inte fungerar som önskat. Vår roll som politiker är att försöka prioritera bland alla olika viljor och göra det bästa med givna förutsättningar. Vi i det blågröna styret skulle vilja träffa er över en fika för att prata vidare om de problem som ni beskrivit i era respektive insändare.

Kontakta gärna oss så ser vi till att ses så snart som möjligt.

För det blågröna styret i Karlstad,

Frida Pettersson (C)

Kommunalråd

Monika Bubholz (MP)

Kommunalråd

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.