Vinet som passar till allt

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Sofias fredagstips fredagstipset sofia ander
Idag tar vi glaset med oss till distriktet Terra Alta i Katalonien, norra Spanien. Där är man kända för sina viner på garnacha - röd som vit. Detta är en vit variant, kallad garnatxa blanca med riktig katalansk stavning. I andra delar av världen kallar man druvan grenache.

Hela 6500 flaskor intar hyllorna på Bolis nu på fredag den 18/10, så du har stora chanser att slå till på en låda eller två. För detta vin vill man gärna ha hemma och servera till allt från paella till fisksoppa och fish & chips. Hur smakar det då? Läskande, livligt, citrusstinnt, nötigt och mineralmättat och väldigt gott helt enkelt. Ekologiskt dessutom.

Celler Piñol Raig de Raïm 2018

Vinet: Celler Piñol Raig de Raïm 2018

Nr: 96028, tillfälligt sortiment

Druvor: 100 % Garnatxa blanca.

Pris: 109 kr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.