• idag
  2 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Crusaders-John ende svensk i Köln

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Foto: Joachim Lagercrantz
Som ende svenske spelare har Carlstad Crusaders Offensive linjespelare John Lindgren blivit uttagen till NFL International Combine.

För första gången kommer NFL till Europa för att hålla en uttagning till International Pathway Program. Eventet kommer likna den årliga combinen som hålls varje år i USA inför den kommande draften. Men nu kommer ett 50 tal spelare från hela världen att samlas i Köln under helgen för att visa upp sig för personal från NFL.

En av dessa är alltså John Lindgren från Carlstad Crusaders.

Spelarna kommer att delta i en rad olika tester för att utvärdera deras snabbhet, smidighet, styrka och färdigheter, alla utformade för att bedöma spelarens lämplighet att spela i NFL.

– Det ska bli riktigt kul att få komma till Köln och jag kommer ge allt för att att göra så bra resultat som möjligt. Att som enda svensk som får denna möjlighet gör att jag också vill visa vilken kvalitet och bredd det finns på spelare i Sverige så fler kan få denna chans i framtiden. Det är en lång väg innan det skulle bli aktuellt med att komma in i NFL, men att vara en av 50 spelare i världen som får denna möjlighet är helt fantastiskt, säger Lindgren själv.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.