Big Thief - Inbjudande, vackert och ensamt

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I maj tidigare i år släppte Big Thief kritikerrosade U.F.O.F. Nu kommer efterföljaren, Two Hands.

Big Thief beskriver själva Two Hands som U.F.O.Fs mer jordade tvilling. Two Hands spelades in i sällskap av hettan och ensamheten på Sonic Ranch i Texas. Här har de tagit bort alla lager och lämnat kvar essensen. Trots att låtarna ofta ger en demokänsla är materialet välarbetat, både musikaliskt och textmässigt. Adrianne Lenkers röst är ett eget instrument där less is more. Hennes sövande stämma spricker i de högre tonerna vilket ger en unik karaktär till Big Thiefs sound.

Lugnet i Two Hands är ständigt närvarande men svärtas ner och rivs upp under albumets gång. Tydligast blir det i Shoulders med raden, “And the blood of the man who killed my mother with his hands. Is in me”. Trots enkelheten lämnar albumet utrymme för distinkta skepnader och berättelser som växer fram.

Det större utanför oss själva. Människor, händelser, platser och strukturer som samlas i en människa och gör livet både inbjudande, vacker och ensamt.

Bästa låt: Not

Artikeltaggar

MusikRockSkivorTexas

Läs vidare