Hoppa till huvudinnehållet

Tufft läge för Haglund

Publicerad:
Jenny Haglund har det tufft i LPGA-kvaltävlingen som spelas i Florida just nu.
Jenny Haglund har det tufft i LPGA-kvaltävlingen som spelas i Florida just nu. Foto: Göran Söderqvist

Jenny Haglund har det kämpigt i kvalet till nästa års LPGA-tour. Hon ligger långt ned i resultatlistan efter tredje speldagen.

Nio svenskor spelar den här veckan kvalet till nästa års LPGA-tour. Kvalet spelas i Venice, Florida och de tre första dagarna (av fyra) är nu avklarade. För Jenny Haglunds del ser det mörkt ut. Hon ligger delad 171:a med totalt 229 slag (74-77-78), 13 över par. Ensam svenska på topp 30 är Frida Kinhult på 212 slag.

Ikväll, torsdag svensk tid, spelas den fjärde och sista rundan. Kvalet spelas över 72 hål utan kvalgräns. Minst 30 kommer att gå vidare till finalkvalet spel spelas i North Carolina i månadsskiftet oktober-november.

Artikeltaggar

GolfJenny HaglundLPGA-touren

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.