Spelrecension: Planescape

Spel
PUBLICERAD:

Planescape: Torment är en verklig klassiker i rollspelsgenren. Det släpptes första gången 1999, men nu har spelet släppts i en remastrad version på Switch, tillsammans med Icewind Dale. Spelen är varandras totala motsatser, trots att de båda är gjorda i Infinity-motorn. Icewind Dale fokuserar på spelsystem och strider, medan Planescape: Torment är ett filosofiskt och eftertänksamt mysterium i en väldigt udda fantasyvärld.

Planescape: Torment har egentligen först nu fått en värdig utmanare i form av det mästerliga Disco Elysium, så det är kul att återbesöka den gamla klassikern. Tyvärr är de här gamla rollspelen inte lättspelade alls på en Switch. Särskilt inte i bärbart format, där texten blir så förtvivlat liten. Och om du ändå tänkt spela dem på en stationär plattform så är datorversionerna så himla mycket bättre – och de fungerar på vilken modern pc som helst.

Det är trots det svårt att tacka nej till spel som Planescape: Torment, Icewind Dale och Baldur’s Gate-spelen i bärbar form på Switch, svårspelade eller ej. Om det här är enda sättet du kan uppleva det gamla Infinity-rollspelen så är det bättre än inget.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.