Hoppa till huvudinnehållet

"Tre heta spekulanter" på Hotell Selma Lagerlöf

Publicerad:
Efter en ettårig process med Migrationsverket ska nu arbetet med att sälja hotell Selma Lagerlöf fortsätta.
Efter en ettårig process med Migrationsverket ska nu arbetet med att sälja hotell Selma Lagerlöf fortsätta. Foto: Åsa Eneljung

För ett år sedan flyttade Migrationsverket ut asylboendet från hotell Selma Lagerlöf. Sedan dess har det pågått en process med att få fastigheten återställd till det skick som när ägaren Strawberry properties först hyrde ut den, enligt företagets vd Marcus Karlsson.

– Just nu inväntar jag besiktningen av hotellet. Sedan fortsätter vi arbeta med försäljningen. Vi har tre heta spekulanter i dagsläget, berättar han.

Marcus Karlsson fortsätter:

– Normalt sett hyrde Migrationsverket platser på olika asylboenden. Men i Sunne hyrde de hela hotellet och när de lämnade byggnaden var en del saker förstörda. Eftersom de bara hyrde tre hela anläggningar i Sverige på detta sätt tror jag att de uppfattat det som att de enbart hyrde platserna och inte hade ansvar för själva fastigheten. Men det hade de och därför har diskussionen dragit ut på tiden, förklarar han.

Närmare bestämt har den tagit ett helt år. Under den tiden har Marcus Karlsson diskuterat försäljning med olika aktörer.

– Vi vill att det ska bli något som passar för Sunne och är restriktiva med vilka vi diskuterar med. Men det finns intressenter som har hört av sig och i dagsläget har vi tre heta spekulanter.

Vilken typ av verksamhet dessa skulle vilja bedriva i det gamla hotellet vill Marcus Karlsson inte gå in på i dagsläget.

– Vi har en tät dialog med kommunen för att se vad som behövs i Sunne och vi kommer att ha möten i Sunne inom kort. Men först vill jag att det ska bli klart med Migrationsverket, berättar han.

Artikeltaggar

Hotell Selma LagerlöfMarcus CarlssonNyheterStrawberry propertiesSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.