Hur ska jobben skapas utan Muminparken?

Insändare | Muminlandet
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Bild från Muminvärlden i Nådendal i Finland. På insändarplats debatteras just nu om det skapas mest jobb med eller utan en park på Skutberget.
Foto: Mikael Lindblom
Tack Skutbergets Wenner, för information i insändarsvar i NWT 15 oktober.

Hade inte läst HUI rapport som är publicerad på karlstad.se. men det har jag gjort nu. Det är en bra rapport som beskriver vilka fördelar som en etablering av Muminland ger Karlstadregionen i form av skatteintäkter och arbetstillfällen.

Man ser på två olika scenarier vad en etablering medför. I korthet skulle det medföra att det skapas mellan 68 till 107 arbetstillfällen i Karlstad. Arbeten som kan tas av ungdomar, eller personer som står en bit från arbetsmarknaden. Skatteintäkter skulle öka med 5-7 miljoner kr/år i närområdet.

Thomas Martinsson, Skutbergets Wenner skriver att han tycker att det är bättre att satsa på Skutbergets friluftsområde, som en plats för friskvård, hälsa, motion, rehabilitering och rekreation istället. Det kommer garanterat genera mångdubbelt fler arbetstillfällen beräknat på årsbasis.

För er trovärdighets skull, redovisa gärna underlaget till påståendet att det garanterat skapas mångdubbelt fler arbetstillfällen än de 107 stycken om Skutbergets Wenners förslag genomförs.

Då ska jag ta er på allvar.

Nils Safferson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.