Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Liberaler utan markkontakt

Publicerad:
Liberalernas riksdagsledamot Robert Hannah vill att Arlanda flygplats ska byta namn till "Raoul Wallenberg Airport", skriver Byrån.
Liberalernas riksdagsledamot Robert Hannah vill att Arlanda flygplats ska byta namn till "Raoul Wallenberg Airport", skriver Byrån. Foto: Anders Wiklund/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Detta Bubbel är genomgång av motioner som riksdagsledamöterna har skickat in under den allmänna motionstiden, som nyligen avslutades i Sveriges riksdag.

Liberalernas riksdagsledamot Robert Hannah vill att Arlanda flygplats ska byta namn till ”Raoul Wallenberg Airport”. Motiveringen till förändringen handlar i grunden om att främlingsfientliga partier vinner mark i EU.

Visserligen var Raoul Wallenberg en hedersman i ordets rätta bemärkelse. Ändå har Byrån ett annat förslag till Robert Hannah – fundera över varför en del lägger sin röst på skogstokiga partier. Och kommer det ändras för att storstadsflygplatsen byter namn? Knappast. Låt istället politiken lösa verkliga problem. Kom ner på jorden, kort och gott.

Putslustiga SD

Sverigedemokraterna fortsätter vad som kan se ut som en kamp mot det politiska etablissemanget. I årets motionsflod ger sig SD:s riksdagsledamöter utan rädsla på de stora frågorna för verklighetens folk – som reglerna för applåder i riksdagen. Eller om EU-flaggan ska få hänga i plenisalen.

Byrån spanar en ny nisch för det klassiska missnöjespartiet. Till nästa år kanske SD också kan ta tag i elefanten i rummet – reglementet för hur riksdagens fiskbestick putsas. Byrån noterar att i takt med att riksdagsarvodet trillar in förändras kampen.

Skitmotion från Miljöpartiet

Under titeln ”Låt bilarna drivas av hästbajs” motionerar Miljöpartiets Lorentz Tovatt. Byrån hoppas på en uppföljande motion – ”låt riksdagen drivas av vuxna”.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

ArlandaLiberalernaLorentz TovattMiljöpartietRaoul WallenbergRobert HannahSigneratSverigedemokraterna