Tre stulna snöskotrar på vift

Publicerad:
Ett flertal snöskotrar stals från ett företag i Bjälverud, Sunne. Genrebild. Foto: Lars Swanö

Fyra snöskotrar stals från Yamaha Store i Bjälverud, Sunne kommun, under natten till måndag. En av dem återfanns under morgonen, men de resterande tre skotrarna förbryllar polisen.

En väktare kontaktade polisen vid 03.58 på måndagen och larmade om ett inbrott hos Yamaha Store. Tjuven eller tjuvarna hade klippt upp ett staket för att ta sig in till företaget.

En av företagets lastbilar, ett släp och fyra snöskotrar av märket Yamaha hade stulits.

– Strax före klockan 06 anträffade ägarna en av skotrarna, som stod på släpet, på en mindre väg inte långt från området. Där hittades också lastbilen, säger Mats Öhman, pressinformatör vid polisen i Bergslagen.

Lastbilen bärgades från platsen för teknisk undersökning, medan skotern och släpet återlämnades till ägarna. En teknisk undersökning av platsen genomfördes under morgonen.

Tre skotrar saknades fortfarande vid 14-tiden på måndagen.

– Vi vet inte hur det har gått till, vi måste undersöka om man haft ett annat fordon, säger Mats Öhman.

Värdet på skotrarna uppges vara runt 100 000 kronor per fordon. Även drivband till skotrar ska ha stulits i samband med inbrottet.

Artikeltaggar

BjälverudBrott & blåljusInbrottSnöskoterStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare