Tränarseger nummer 2 000 för Goop

Publicerad:
När Stardust Melody vann V64-2 innebar det tränarseger nummer 2 000 med den svenska licensen för Björn Goop. Foto: Lennart Kihlman

Det är tätt med milstolparna för dagen för Björn Goop.

I onsdags tog han kuskseger nummer 7 000 och under måndagskvällen kom den 2 000:e som tränare när Stardust Melody vann på Färjestad.

– Det är jättekul och det har bara gått bättre och bättre med åren, säger Goop.

Då Björn var avstängd var det Ulf Ohlsson som fick fixa seger 2 000 med hästar på den svenska licensen för Goops tränarrörelse och Stardust Melody gjorde en rejäl insats.

Hon satt placerad som sexa i andraspår och efter ett avslutade 13-varv i spåren blev det en säker seger.

– Det är klart att det är jättekul. Jag har stått som ansvarig på pappret de senaste åren och det har gått jättebra och dessutom bättre och bättre hela tiden. Vi hade fantastiskt år ifjol när några hästar tjänade väldigt mycket pengar, men i år är det ett bättre år om man ser till bredden, säger Goop när vi når honom efter loppet.

Tilläggas ska i sammanhanget att Björn Goop har många tränarsegrar på sin franska licens också.

Taktisk triumf

Det blev ytterligare en värmländsk V64-seger och den fixade Jonas Moberg med hedershästen Global Skipper. Det var en kuskseger då Moberg såg till att komma före Carlos Söderström med loppets favorit J.J. för att överta ledningen och från spets var konkurrenterna chanslösa mot Global Skipper.

– När jag såg att Carlos gick så gick jag före. Jag var lite osäker på om vi skulle bli släppta till ledningen men det var tacksamt att vi blev det. Det känns som att Global Skipper blir bättre och bättre, sa Moberg.

V64-omgångens största favorit var Thai Explosive och han vann V64-3 utan problem. Erlend Rennesvik körde till spets per omgående och när han fick köra långsamt en bit mitt i loppet stack Thai Explosive undan med stor marginal till slut via 11,8/500 meter.

Gunnar Austevoll tog en V64-dubbel. Han inledde med Euklid A.T. i den första avdelningen som efter ett lopp som trea på innerspår kunde gå ut i andra par utvändigt på den sista långsidan. 400 meter från mål sattes attacken in och Auklid A.T. avgjorde säkert före en positiv Cotton Club.

Den andra segern för Austevoll kom med kallblodet Voje Jerv. Efter en snabbstart till rygg på ledande Stuve Sky gick Austevoll ut i andraspår 650 kvar och Voje Jerv kopplade snabbt greppet. På upploppet var han passerad av skrällen Torpa Oda men när hon tappade travet kunde Voje Jerv kontra till seger.

Dubbel för Benzon

En dubbel blev det även för Niclas Benzon, som vann sina lopp innan V64-spelet. De vinsterna kom med debutanten Romantico, som garanterat kommer att vinna fler lopp, och med Tomas Eklunds Smekeruds Bazinga som avslutade sylvasst till en lätt seger utrustad med en jänkarvagn.

V64-6 bjöd på en stenhård slutduell där Wingait C.H. från dödens plockade ner ledande Van Kronos.

Tävlingskvällen avslutades av Tättman, som tillsammans med Jan Silvén snabbstartade till ledningen från tillägg och vann på ett tilltalande sätt på 15,0 över medeldistans.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetJonas MobergTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare