Ett svar om Muminparkens storlek

Insändare | Muminlandet
PUBLICERAD:
Tar den planerade Muminparken tar stor del av Skutberget i anspråk eller inte? Åsikterna går isär.
Foto: Fredrik Karlsson
Svar till Välkommen Mumin, insändare NWT 12/10.

Ett tips till Muminvännerna är att läsa igenom hela artikeln en gång till i sitt sammanhang.

Artikeln handlar dessutom uteslutande om detaljplanen för temaparken och inget annat.

Om det är läsförståelse eller selektivt val av ord och meningar som föranlett tolkningen är dock oklart!

Hur kommunen än fixar och trixar med siffrorna, så hamnar minst 26 hektar av fastigheten Fintatorp 2:2 i temaparkens regi = inträde på 280 skr/person från två års ålder!

Läs gärna HUI:s rapport om de eventuella skatteintäkter, som ska rinna ner Karlstads kommun under de mest gynnsamma förhållanden. Detta under förutsättning att alla anställda är boende och skattar i Karlstads kommun.

De eventuella skatteintäkterna är dessutom kaffepengar i förhållande till kommunens årliga budget. Tillkommer gör också infrastruktur- och omflyttningskostnader, som den eventuella etableringen för med sig. Med de skatteintäkterna enligt HUI: rapport, så kommer det att ta minst 30 år in kulorna är tillbaka i påsen. Hur många gånger har temaparken gått i konkurs då, efter alla dessa år?

Läs även Egil U. Rians (forrettningsanlys) under rubriken ”What´s in it for Karlstad”. Här finns en utförlig rapport om vad temaparken kommer att tillföra Karlstad som stad.

Skutbergets Wenner tycker att det är bättre att satsa på Skutbergets friluftsområde, som en plats för friskvård, hälsa, motion, rehabilitering och rekreation istället. Det kommer garanterat att genera mångdubbelt fler arbetstillfällen beräknat årsbasis. Dessutom gynnsamt ur ett långsiktigt folkhälso- och samhällsekonomiskt perspektiv. Detta istället för fiktiva figurer iförda syntetkläder!

Thomas Martinsson

Ordförande Skutbergets Wenner

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.