Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken säkrade nytt kontrakt i Elitettan

Publicerad:
Mallbacken vann på bortaplan och säkrade därmed kontraktet till nästa säsong.
Mallbacken vann på bortaplan och säkrade därmed kontraktet till nästa säsong. Foto: Jeanette Dahlstrom

Det blir spel i Elitettan även nästa år för Mallbacken. Det nya kontraktet stod klart efter man besegrat Borgeby på bortaplan med 6–2. Irvina Bajramovic hade en bra dag och stod för hela fyra mål i segern.

Strandvallen kommer även nästa år vara en plats för elitfotboll i Värmland. Mallbacken vann under lördagen borta mot Borgeby med hela 6–2. Vinsten betyder att de jagande lagen i tabellen inte längre har någon teoretiskt chans att komma ikapp.

Det skulle dock dröja cirka 40 minuters spel innan Mallbacken gjorde första målet i matchen genom Sherifatu Sumaila. 1–0 skulle också var ställningen efter 45 spelade minuter. Mallbacken hade dock flera chanser att kunna dra ifrån redan i början av matchen. Efter 15 minuters spel så hade man bränt fyra bra lägen.

– Jag tycker vi gör en helt okej första halvlek. Vi skapar många bra lägen och hade kunnat ta ledningen mycket tidigare än vad vi gjorde, säger Mallbackens tränare Krister Nilsson

I andra halvleken så fick Mallbacken islossning. Irvina Bajramovic gjorde sitt första mål för dagen innan Borgeby fick en syl vädret. Efter 68 minuters spel stod det 2–1 i Mallbackens favör men närmare än så kom inte skåningarna.

När matchuret stod på 76 minuter så var det återigen dags för Bajramovic att skriva in sig i målprotokollet. Ebba Renberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen i minut 81. Bara minuten efter så reducerade Borgeby återigen, men Bajramovic skulle se till att stänga matchen och fullbordade sitt hattrick efter 84 minuters spel. Hon var dock inte nöjd med det och gjorde ytterligare ett mål på stopptid.

– Det är roligt för tjejerna att vi säkrade nästa års spel i Elitettan på det här sättet och att vi slapp förlita oss på de andra lagen i bottenstriden, säger Nilsson.

Artikeltaggar

FotbollIrvina BajramovicMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.