• idag
  1 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: John Wick Hex

Spel
PUBLICERAD:

John Wick Hex

Windows
Bithell Games
Åldersmärkning: 16

På pappret låter John Wick Hex som en önskedröm. En blandning mellan Superhot och Xcom, där en stiliserad Keanu Reeves hanterar drivor av skurkar i taktiska strider. Dessutom är det skapat av Mike Bithell, som tidigare gjorde det fina Thomas Was Alone och det fyndiga Volume. Och nog är John Wick Hex ett underhållande litet spel, men också något av en bagatell.

Det blir aldrig riktigt så flödande och organiskt som Superhot, och aldrig så taktiskt och varierat som Xcom. Du rör dig mest framåt i korridorer, blir omringad av skurkar och försöker att överleva så gott det går genom att skjuta, kasta, sparka och kämpa dig framåt. Det går att få till ganska tillfredsställande kombinationer av attacker där det faktiskt känns som om man får till ett flyt värdigt John Wick, men lika ofta känns spelet ganska styltigt och endimensionellt.

John Wick Hex är ett tjusigt och stiliserat filmspel, men det lever inte upp till varken filmförlagorna eller de mer taktiskt fokuserade konkurrenterna i strategigenren. Om du kan acceptera det, och bara ta spelet för vad det är, så är detta dock värt en chans.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.