Spelrecension: Destiny 2: Shadowkeep

Spel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Bungie vet hur man skapar en väldigt skarp och tajt shooter. Nu har deras Destiny 2 fått en stor uppdatering och blivit gratis att spela. Du måste fortfarande betala för expansioner och säsongspass, men det finns tillräckligt med material i grundspelet för att det ska vara värt att ladda ner och testa.

Var bara beredd på att Destiny 2 är en jäkla röra. Det var väldigt längesedan jag spelade ett så förvirrande och märkligt strukturerat onlinespel. Trots att den nya uppdateringen är tänkt att underlätta för nya spelare, så gör den snarare raka motsatsen. Även jag, som faktiskt har spelat Destiny 2 en del, har svårt att få fason på vad som händer och vad allting är. Inte minst på grund av Bungies ofta direkt usla uppdragsbeskrivningar, där det ibland känns som om man får gissa sig fram till vad det är spelet vill att man ska göra.

Men trots detta är den nya free to play-versionen väl värd att testa. Jag skulle dock rekommendera att man spelar igenom den gamla inledande kampanjen, som av oklar anledning inte längre inleder spelet. Den ger lite sammanhang och leder dig in i världen på ett bättre sätt än att bara fara omkring och göra uppdrag lite kors och tvärs.

Men så var det ju också den nya expansionen, Shadowkeep. Den släpptes samtidigt som free to play-uppdateringen, och skickar dig tillbaka till månen. De som spelade första Destiny har säkert nostalgiska band till den ganska så bekanta lilla himlakroppen, men utöver just referenser till tidigare spel så finns inte mycket att hämta här. Månen är en ganska trist plats, och kampanjuppdragen är oinspirerade och bitvis mest bara utdragna. Försöket att få in lite skräckatmosfär i spelet faller ganska platt, förutom några enstaka imponerande vyer här och var. Storymässigt känns det dessutom mest som om Bungie bygger upp för något annat, och det som faktiskt händer här och nu i kampanjen är inte så värst spännande.

Destiny 2 är fortfarande väl värt att spela, trots frustrationsmomenten. Men jag hade definitivt avvaktat med månfärden tills vidare.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.