Skivrecension: Sven-Ingvars - Framtiden är tryggad

Publicerad:
Sven-Ingvars anno 2019. Nu släpper gruppen det första albumet på nästan 20 år, det första efter Sven-Erik Magnussons bortgång. Foto: Carl Edlom

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det värmländska flaggskeppet Sven-Ingvars har förlorat många män genom åren och inte gjort någon skiva sedan 2000. Men när de nu är tillbaka känns det som att framtiden är tryggad.

Konceptet är detsamma som när Sven-Erik Magnusson styrde, med återbesök till gamla pärlor, nyskrivet från andra samt några av Magnusson själv. Den här gången handlar det såklart om sonen Oscar, som tar vid.

Saknaden efter pappa går som en röd tråd genom skivan men blicken är ändå riktad uppåt, framåt. Rösten har det där unika suget och genom innovativ betoning bringar han liv i låtar som "Ack Värmeland du sköna" och den gamla dansbandsdängan "Två mörka ögon" blir en storslagen ballad. På den sistnämnda medverkar Sven-Erik Magnusson genom en tidigare inspelning.

Precis som en värmländsk skröna vrids det, skrävlas, läggs till och dras ifrån i berättelsen om Sven-Ingvars, men soundet håller och så sitter man till slut där och tänker just det, att ingenting är som förut, men allt är som vanligt.

Bästa låt: Kärleken är vår borg

I morgon läser du en stor intervju där hela bandet går igenom skivans alla låtar.

Smygpremiären i Säffle är viktig för Sven-Ingvars

Artikeltaggar

MusikNöje/KulturOscar MagnussonSkivorSven-Erik MagnussonSven-Ingvars

Läs vidare