NWT Media lanserar ny näringslivssajt

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jonas Klint och Tim Sterner är reportrar på näringslivssajten varmlandsaffarer.se.
Foto: Helena Karlsson
Nu ska alla artiklar som berör det värmländska näringslivet samlas på en ny hemsida som har tagits fram av NWT Media. Näringslivssajten går under namnet Värmlands Affärer, och lanserades under torsdagen.

Efter nästan ett års arbete har NWT Media lanserat sin nya hemsida varmlandsaffarer.se. Där ska alla artiklar som skrivs om och för det värmländska näringslivet samlas.

– Det kommer att finnas material från hela Värmland. På sajten samlas näringslivsartiklar från alla våra värmländska tidningar, säger projektledaren Sandra Thörnstrand.

Hemsidan har vuxit fram genom att delar i företaget har arbetat tillsammans, nämligen redaktionen, företagsmarknaden, privatmarknaden och utvecklingsavdelningen.

– Är man intresserad av det värmländska marknadslivet får man allt material paketerat och en överblick över allt vi skriver om, säger hemsidans ansvariga utgivare Mikael Rothsten, som också är ansvarig utgivare för NWT.

"Helt rätt satsning"

På torsdagen den 10:e oktober samlades inbjudna representanter från näringslivet på NWT:s redaktion för att ta del av lanseringen av hemsidan. Då var dessutom två av sajtens reportrar, Jonas Klint och Tim Sterner, på plats.

– Det är helt rätt satsning från företagets sida. NWT har alltid varit bra på näringsliv och med en ambitiös bevakning. Nu växlas det upp och skaffas mer möjligheter, säger Jonas Klint.

Han menar att hemsidan kommer att vara intressant för många.

– Den är till för alla som är intresserade av att veta hur det går för våra jobb och företag i Värmland. Det angår oss alla, säger Jonas Klint.

Ingår i prenumeration

Den som har prenumeration på nwt.se kommer också att få tillgång till de låsta artiklarna på varmlandsaffarer.se.

Samtidigt som hemsidan lanseras får även tidningen Värmlands Affärer, som ges ut en gång i kvartalet, ett nytt utseende och logotyp. Samtliga av papperstidningens artiklar kommer nu att publiceras på hemsidan.

De övriga tidningar som kommer att samla näringslivsmaterial till sajten är Nya Wermlands-Tidningen, Värmlands Folkblad, Arvika Nyheter, Filipstads Tidning, Fryksdalsbygden, Karlskoga-Kuriren, Karlskoga Tidning, Nya Kristinehamns-Posten, Provinstidningen, Säffle-Tidningen och Arbete och Ekonomi-bilagan.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.