Möt dagen med kärlek - tro på dig själv

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har tankar om livet och hur vi kan agera för att må bra.
Foto: Johan Nilsson/TT
Ibland blir det inte som vi tänkt oss, vi får acceptera att det händer saker kring oss som är utom vår kontroll. Det händer saker inom oss som förändrar hur vi ser på vår omgivning.

Det händer att vi får ändra våra planer, tänka om kring våra mål och om framtiden. Ibland handlar det om stora livsförändrande händelser och ibland mindre förändringar men som ändå påverkar oss.

Livet är inte förutbestämt, det är inte ristat i sten.

Vi möter nya människor som ibland förändrar våra liv, förhoppningsvis till det bättre. Inland blir vi förälskade, vi bländas av vissa människors kunskap, erfarenhet och deras sätt att tala och kommunicera.

Ibland blir vi som upptagna av någon annans närvaro, vi får svårt att tänka klart och blandar ihop våra egna mål med någon annans drömmar.

Vi behöver lyssna på vår inre kompass, vårt hjärta. Vi behöver ta genomtänkta och kalkylerade beslut som tar oss i rätt riktning på våra egna villkor. Det blir inget bra om vi väljer att bygga någon annans framtid och dröm på bekostnad av vår egen.

Vi kan jobba och hjälpa andra, men vi får inte glömma bort oss själva. Vi kan lyfta och värdesätta andra människor högt om de samtidigt lyfter oss. Det är viktigt att vi får växa i närheten av andra. Att vi känner oss trygga och att det vi gör känns meningsfullt och konstruktivt.

Vi behöver kunna lita på vår egen förmåga och tro på vår dröm. Vi behöver ha en plan med tydliga mål och vi behöver kunna lite på den. Möt dagen med kärlek mina vänner och tro på att ni kan.

Martin Matsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.