Hoppa till huvudinnehållet

Klart med ny utställningschef på museet

Publicerad:
Karin Åberg Waern är ny utställningschef på Värmlands museum.
Karin Åberg Waern är ny utställningschef på Värmlands museum. Foto: Pressbild

Karin Åberg Waern.

Så heter Värmlands museums nya utställningschef.

Det var i mitten av juni som två personer sa upp sig från Värmlands museum. En utställningsproducent, en konstintendent.

Någon ny utställningsproducent skulle det inte bli, utan museet valde att tillsätta den vakanta tjänsten som utställningschef. Nu är alltså rekryteringsprocessen avslutad och ett namn har vaskats fram.

Det blir Karin Åberg Waern som fått titeln. Hon har tidigare publik chef på Arkdes (Statens centrum för arkitektur och design). Hon har också mångårig erfarenhet av utställningar och pedagogik från olika museer, bland annat Arkdes, Nationalmuseum och Göteborgs konstmuseum.

Hon har även erfarenhet av internationellt samarbete, bland annat som projektchef för den nordiska paviljongen på Venedigbiennalen 2016.

Såhär säger Karin Åberg Waern själv om sin nya arbetsplats i ett pressmeddelande:

– Museet är ett av landets mest besökta länsmuseer och de vackra byggnaderna är i toppskick efter de senaste årens renoveringar. Den mångfacetterade verksamheten på olika platser i länet från såväl historisk tid till idag är för mig en spännande utmaning.

Karin Åberg Waern tillträder sin tjänst den 21 oktober.

Artikeltaggar

Karin Åberg WaernNöje/KulturVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.