Bubbel från Byrån: Pillrigt om klimatångest

Signerat
PUBLICERAD:
Hockeylaget Brynäs IF har hittat en ny förmånlig arenapartner. Därmed byter också arenan namn från klassiska Gavlerinken till det något mindre smidiga Monitor ERP Arena, skriver Byrån.
Foto: Mats Åstrand/TT
Kanske borde ansvariga på företaget ta något lugnande innan nästa kampanj för knarkförskrivning mot samtidens upplevda jobbigheter, skriver Byrån.

Piller mot klimatångest är en verklighet, i alla fall enligt reklamen från läkemedelsbolaget Sandoz som hemsökt en del läkares brevlådor på sistone. Byrån noterar att det narkotikaklassade och beroendeframkallande preparatets eventuella miljöpåverkan märkligt nog inte har utretts.

Kanske borde ansvariga på företaget ta något lugnande innan nästa kampanj för knarkförskrivning mot samtidens upplevda jobbigheter. Å andra sidan så går sannolikt flertalet läkare hellre ut i vild strejk än att riskera att göra sina patienter beroende.

Moderater i kyrkan – organisera eder!

Moderaterna verkar vilja ställa in avpolitiseringen av Svenska kyrkan. Inför partistämman i oktober vill partistyrelsen åter se över hur kyrkligt lagda medlemmar kan organiseras i kyrkovalet. En arbetsgrupp ska tillsättas och ett partiråd ge den slutgiltiga välsignelsen till en ny ordning. I kyrkovalet alltså.

Men alla sjunger inte med i lovsången, en partistyrelseledamot reserverar sig, och skräder inte orden. Att partirådet – där partistyrelsen har en oproportionerligt stor andel av rösterna – ska besluta är ”demokratiskt tveksamt”. Byrån väljer dock att se positivt på att partistyrelsen i alla fall inte vill lägga all makt i Herrens händer. Ulf Kristerssons, alltså.

Tackling mot bildning

Hockeylaget Brynäs IF har hittat en ny förmånlig arenapartner. Därmed byter också arenan namn från klassiska Gavlerinken till det något mindre smidiga Monitor ERP Arena. Ordföranden i Brynäs supporterklubb är dock inte nöjd och har satt foten rakt ner i klaveret.

Hur kan Gävle kommun prioritera ett nytt bibliotek framför att låta miljonerna rulla på att behålla namnrättigheterna till hockeyarenan? I Expressen talar han om att han minsann inte tror att så många går och läser böcker. Supporterklubbens boss skulle kanske någon gång faktiskt testa att läsa en bok. Företrädesvis en i retorik.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.