Hoppa till huvudinnehållet

Kim utökar med en restaurang i centrum

Publicerad:
Kim Estegård ska öppna en restaurang på Östra Torggatan i Karlstad med lokala råvaror, bland annat från den egna grisgården i Väse.
Kim Estegård ska öppna en restaurang på Östra Torggatan i Karlstad med lokala råvaror, bland annat från den egna grisgården i Väse. Foto: Christer Wik

I ett år har Kim Estegård och hans fru satsat att sälja maträtter via catering och foodtruck med de egna Linderödssvinen som bas. Nu satsar Kim Estegård även på en restaurang.

– Jag öppnar i november och det blir fokus på lokala råvaror.

Det är lördag eftermiddag och kunderna strömmar till vid den minibuss eller foodtruck som står uppställd utanför Artisan bread på Kasernhöjden i Karlstad.

Här serverar Kim Estegård och hans fru Emma bland annat hamburgare, tacos och wraps som tillagas på kött från Skogshyddans gård som är namnet på deras gård i Väse.

Satsningen på att föda upp Linderödssvin inledde de för fyra år sedan och den har blivit en stor framgång.

– Nu har vi cirka 40 Linderödssvin och vi säljer kött till flera kända Stockholmsrestauranger. Djuren är frigående och smaskar bland annat på ekollon, berättar Kim Estegård.

Ett ben till

Även cateringen och foodtrucken går bra liksom försäljningen därifrån på matmarknader. Förra helgen var de på Smaka på Värmland i Kristinehamn. Nu tänker han bredda verksamheten ytterligare.

– Ja, nu väntar foodtruck 2.0. Det innebär att jag tänker satsa på en egen restaurang.

Mexico i fokus

Det är i Lilla saluhallens gamla lokal på Östra Torggatan som det ska ske.

– Premiär blir det i början eller mitten av november. Där öppnar jag en äkta mexikansk taqueria. Där kommer vi bland annat servera tacos med råvaror från trakten, gärna efter säsong.

– Tanken är att det ska komma in gästkockar som sätter sin egen prägel på maten, säger Kim Estegård.

Det blir inte bara mexikansk mat på menyn.

– Nej, jag tänker även satsa på amerikanska mackor som är kända för sina feta såser. Men om råvarorna är riktigt bra från början kan man unna sig lite fett.

– Det här ska bli väldigt roligt och läget för restaurangen är jag väldigt nöjd med, säger Kim Estegård.

Artikeltaggar

Kim EstegårdKrogarNöje/KulturTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.