• idag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Netherbird - Den perfekta balansen

Skivor
PUBLICERAD:

Netherbird

Into the vast uncharted
(Eisenwald/Sound Pollution)

Att hitta sitt sound och ett ljudmässigt hem kan ta tid, fråga musikerna i Netherbird. På förra plattan The grander voyage (2016) landade stockholmarna, med grundarna Bizmark (gitarr) och Nephente (sång) i spetsen i en ljudbild som tidigare endast varit ett vilande embryo.

De spelar en melodisk svartmetal som lätt kan kapsejsa och istället bli symfoniskt trams, men de balanserar effektivt på en smal kant och har återigen skapat en platta som har atmosfärisk prakt utan att förlora kraft.

Det är en styrka att de vägrar att kättjas till en specifik genre utan istället med fingertoppskänsla och finess skriva svärtade stycken där melodier och känslotriggande gitarrer har en central roll. Dissection och Vinterland är band som kan nämnas i referenslistan, två mycket bra källor för den här typen av metal där energi och dynamiska riff får mycket utrymme. Lägg till Nephentes artikulerande stämma så får du ett av årets bästa hårdrockssläpp.

Bästa låt: Mercury Skies

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.