Hoppa till huvudinnehållet

Kruse sågar domarna: "Det är för låg nivå"

Publicerad:
Jonas Kruse och company har några detaljer att skruva på inför söndagens möte med Täby hemma på Skoghall.
Jonas Kruse och company har några detaljer att skruva på inför söndagens möte med Täby hemma på Skoghall. Foto: Tommy Andersson

Skoghall var numret för små, för slarviga i detaljerna, för orutinerade, för ofta tvåa på bollen. Karlstad vann med 4–1 och visst, det fanns ljusglimtar och det var inget överlägset hemmalag, men öborna räckte inte hela vägen.

– Vi stod upp bra, men vi frångick matchplanen på för många punkter, säger Jonas Kruse.

1–0 i baken efter första perioden var på inget sätt varken missvisande eller orättvist, tvärt om. Däremot fanns det både lägen och utrymmen för Skoghall att åtminstone få med sig en balja från de första 20.

– Vi hade inte riktigt flyt, vi skapade en del men fick inte de där skitmålen.

Karlstad vann derbyt inför rekordpublik

Skitmål skulle dock komma för Skoghall. En minut och 40 sekunder in i andra skickade kapten Elin Andersson iväg ett skott från mittlinjen som via både en och tre studsar landade på Fanny Kruses klubba för 1–1.

Fanny Kruses 1–1 gav Skoghall luft under vingarna.
Fanny Kruses 1–1 gav Skoghall luft under vingarna. Foto: Tommy Andersson

Efter kvitteringen hade Skoghall sin särklass bästa period i matchen, men prick sju minuter in i perioden skickade Lisa Rengälde in ett ledningsmål för Karlstad och Skoghalls fina spel fick ett abrupt slut.

– Karlstad gjorde det väldigt bra. De är väldigt skickliga i hur de rullar boll när de är i ledning. Vi tappade tålamodet, gick bort oss lite grann vilket gjorde att de kunde ta över.

Omdiskuterat 3–1-mål

Det skulle även komma ett tredje mål för Karlstad innan andra var avklarad.

Ett mål som, åtminstone från Skoghallsbänken skulle ifrågasättas.

– Vi ville ta en timeout innan målet, vi skriker på bänken och spelarna är framme hos domarna. Det är på tok för dålig nivå när vi inte får ta en timeout trots att alla skriker på dem. De gör 3–1 istället för att vi får en timeout och det är på tok för dåligt för den här nivån, säger Kruse och fortsätter:

– Jag har haft det på känn under de första matcherna här. Vi är nykomlingar och har inte haft domarna med oss en enda gång. Det är inte okej, på den här nivån ska vi bedömas lika oavsett om det är svenska mästarna eller en nykomling. Det är för låg nivå.

Swahn tvåmålsskytt i segern: "Kunde inte bli bättre"

Mossberg, en besviken MVP

Efter det snöpliga 3–1-målet försökte Skoghall, men fastnade ständigt någonstans och försöken rann ut i sanden.

Julia Mossberg höll hög klass och stoppade 27 av Karlstads 31 skott, däribland ett gäng frilägen.
Julia Mossberg höll hög klass och stoppade 27 av Karlstads 31 skott, däribland ett gäng frilägen. Foto: Tommy Andersson

Istället för offensiven var det målvaktsspelet som stack ut hos gästerna. Julia Mossberg släppte förvisso fyra bollar förbi sig, men stod samtidigt för närmare ett dussin räddningar som hörde hemma i den högre skolan.

– Hon var grym i dag.

Helt rättvist korades Mossberg till matchens lirare i Skoghall, men det var en klen tröst.

– Det känns skit att förlora ett derby mot ett lag man spelat i, sa en gruvligt besviken Mossberg efter slutsignalen.

Kanske satte Mossberg ord på hela Skoghalls känsla efteråt: det är skit att förlora ett derby.

Artikeltaggar

Fanny KruseInnebandyJonas KruseJulia MossbergKarlstad IBF DamSkoghalls IBK DamSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.