• idag
  4 dec
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  6 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  7 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  8 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Joel Alme - Rakt, ärligt och gripande

Skivor
PUBLICERAD:

Joel Alme

Bort bort bort
(Razzia/Sony)

Joel Alme har alltid varit en artist som det är lätt att sympatisera med. Den där innerligheten i hans röst har en förmåga att verkligen tränga igenom ens personliga barriärer. Egentligen var det väl först i och med förra skivan, Flyktligan, som han öppnade sig på allvar. Det var mer eller mindre en sorgsen släktkrönika. Innan dess snickrade han förvisso ihop bra melodier, men var samtidigt lätt poserande, med typiskt romantiserande popattribut.

På nya albumet Bort bort bort vänder han sig mer inåt in i sig själv, snarare än till sin familj. Inte på ett självupptaget sätt, utan mer som ett sätt att hitta det allmängiltiga genom att gräva i det egna. Jag är väldigt glad att det där fejkromantiska skimret från Almes tidiga alster har fått stryka på foten för ett tilltal som känns ärligare, rakare och betydligt mer gripande.

Bästa låt: Fri som du

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.