Erika Jonsson är på väg mot något stort

Skivor
PUBLICERAD:

Erika Jonsson från Kil slog igenom med buller och brak för ett antal år sedan när hyllningen till hembygden i Sången om Värmland drog fram som en löpeld på Youtube.

Ett sound som tidigare nosat på oförarglig rockabilly för de motorburna har på nya I don't give a damn fått en rejäl ansiktslyftning. Nu pratar vi om något som har förädlats till traditionell popcountry och rör sig i samma Nashville-kvarter som Trisha Yearwood och Faith Hill. Något som känns oerhört välkommet när Jill Johnson harvar med sin melankoliska country och Cookies n Beans inte jobbar heltid.

Elva spår skrivna och producerade av huvudpersonen själv med assistans av Gustav Ydenius och John Östblom - detta tillsammans med Erikas sånginsats håller högsta klass rakt igenom och är något som borde flåsa kollegorna från Tennessee i nacken på allvar.

I don't give a damn kan vara början på något riktigt stort för Erika Jonsson.

Sanna mina ord.

Bästa låt: Love & Country

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.