Hoppa till huvudinnehållet

Erika Jonsson är på väg mot något stort

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Erika Jonsson från Kil slog igenom med buller och brak för ett antal år sedan när hyllningen till hembygden i Sången om Värmland drog fram som en löpeld på Youtube.

Ett sound som tidigare nosat på oförarglig rockabilly för de motorburna har på nya I don't give a damn fått en rejäl ansiktslyftning. Nu pratar vi om något som har förädlats till traditionell popcountry och rör sig i samma Nashville-kvarter som Trisha Yearwood och Faith Hill. Något som känns oerhört välkommet när Jill Johnson harvar med sin melankoliska country och Cookies n Beans inte jobbar heltid.

Elva spår skrivna och producerade av huvudpersonen själv med assistans av Gustav Ydenius och John Östblom - detta tillsammans med Erikas sånginsats håller högsta klass rakt igenom och är något som borde flåsa kollegorna från Tennessee i nacken på allvar.

I don't give a damn kan vara början på något riktigt stort för Erika Jonsson.

Sanna mina ord.

Bästa låt: Love & Country

Artikeltaggar

CountrymusikErika JonssonJill JohnsonKilSkivorYoutube