Spelrecension: The Surge 2

Spel
PUBLICERAD:

Många är de spelskapare som vill återskapa den enorma succé som Dark Souls och Bloodborne uppnått. Men det är inte lätt att göra en balanserad, rättvis och kul actionrökare i soulslike-stuk. Det vet Deck 13. De fumlade med det mestadels stentrista Lord of the Fallen, men tog några steg framåt med science fiction-äventyret The Surge. Nu är uppföljaren på det spelet här, och även om de inte når ända fram så är detta ett tillräckligt underhållande actionrollspel för att bristerna ska vara värda att stå ut med. För det mesta.

Tekniskt är det inte direkt något mästerverk. Faktum är att det nog är utvecklarnas fulaste och vingligaste spel hittills. Bilduppdateringen är ojämn, buggar är vanliga (men sällan spelförstörande) och miljöerna är dassiga och trista.

Även spelets stora styrka – striderna – lider av en störig kamera och ett pareringssystem som inte är riktigt så tajt som det hade behövt vara. Men helheten i The Surge 2 lyckas vara lite större än dess ofta ganska så rangliga enskilda byggstenar. Om du inte kan få nog av soulslike-spel så kan detta vara värt en titt. Om du inte är förtjust i oförlåtande actionrollspel av den här typen, så lär dock inte The Surge 2 göra mycket för att övertyga dig om motsatsen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.