Hoppa till huvudinnehållet

Årjängs kommun kräver också regionen på 40 000

Publicerad:
Årjängs kommun kräver Region Värmland på 40 000 kronor för att inte ha anmält att Kyrkeruds folkhögskola bytt organisationsnummer. Arkivbild.
Årjängs kommun kräver Region Värmland på 40 000 kronor för att inte ha anmält att Kyrkeruds folkhögskola bytt organisationsnummer. Arkivbild. Foto: Jens Magnusson

Nu kräver även Årjängs kommun Region Värmland på 40 000 kronor i sanktionsavgift.

Orsaken är att regionen inte meddelat kommunen om ändrat organisationsnummer för Kyrkeruds folkhögskola när landstinget blev region. Det trots att livsmedelslagen kräver att en sådan anmälan görs för pågående livsmedelsverksamhet, enligt beslutet.

Nu har bygg- och miljönämnden i Årjäng beslutat att kräva regionen på 40 000 kronor för att det ändrade organisationsnumret inte anmälts.

Beslutet kan överklagas.

NWT har tidigare berättat att Karlstads kommun också kräver regionen på lika mycket pengar av samma skäl när det gäller Molkoms folkhögskola.

Artikeltaggar

Årjängs kommunÅrjängs kommunKyrkeruds FolkhögskolaLivsmedelNyheterRegion Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.