Hoppa till huvudinnehållet

Vann efter en styrkeuppvisning

Publicerad:
På ett mycket krävande underlag var Mr Can Trix starkast i Kriterium consolation för Torbjörn Jansson.
På ett mycket krävande underlag var Mr Can Trix starkast i Kriterium consolation för Torbjörn Jansson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Consolationsloppen för Kriteriet och Oaks var huvudnumren vid onsdagens V86-omgång.

I det förstnämnda loppet vann Mr Can Trix efter en styrkeuppvisning.

På V86-spelet blev det en omöjlig rad och inget system hade åtta rätt.

Robert Bergh vann Kriteriet med Power i söndags och i Kriterium consolation blev det en tränarseger när Torbjörn Jansson vann med urstarke Mr Can Trix. Efter en vid inledningskurva provade Jansson för spets på den första långsidan men Björn Goop bakom favoriten Cruise hade inga planer på att släppa.

Varvet från mål blev det sedan andra par utvändigt för Mr Can Trix när Oskar J Andersson avancerade med Gardner Shaw. Det löste sig perfekt i loppets slutskede när Jansson kunde köra rakt fram i andraspår och Mr Can Trix avgjorde på ett rejält sätt.

Det här var verkligen en kalasfin häst. Jag hörde på Robert att han trodde på bra chans för den här hästen och han hade klart för sig som vanligt. Egentligen ville jag inte släppa ner Oskar när han kom för jag tyckte att jag hade bra kontroll där vi satt, men det blev hård körning så han fick åka förbi och såhär i efterhand blev ju det jättebra, sa Torbjörn Jansson.

Nära för Jepson

I Oaks consolation lyckades Ghostintheshell hålla ledningen från innerspåret. In på upploppet fanns hotet i rygg i Ies Elisabet och Carl Johan Jepsons häst fick luckan men lite, lite för sent då hon inte hann fram utan Ghostintheshell höll undan med minsta möjliga marginal.

Det fanns två hårt streckade hästar i V86-omgången: Muscle Lane och Fighter Mearas.

Mascle Lane var dock chanslös att plocka in 20 meter på spetsvinnande Happy Romeo och fick nöja sig med andraplatsen. Här slutade Björn Goop trea med Wir Ideal och den i Karlstad delägde Global Sience blev fyra i sin comeback från dödens.

Fighter Mearas levererade dock som favoritspelarna önskade sig. Han strulade lite i uppkörningen bakom bilen men hittade rytmen i god tid innan start och spetsvann i överlägsen stil på snygga 13,2 över kort distans.

Det gällde att han skulle hoppa i trav innan start och det gjorde han och sedan hade vi det under kontroll. När jag har kört tidigare har hästen varit hetsig men i dag var han lugn. Vi vann med sparade krafter och Fighter Mearas kan springa riktigt fort om man kör på honom hela vägen, sa Ulf Ohlsson.

Men den favoritvinsten kunde inte hjälpa någon att hitta alla vinnarna på V86. Efter att Ghostintheshell vann Oaks consolation återstod det 127 system med chans till full pott, men Captain Knas och Sofia Frillén sopade bort rubbet i den sjunde avdelningen. Från kön följde hon med i rygg i tredjespår ut på slutvarvet och ett speedryck runt den sista kurvan innebar att 100-oddsaren Captain Knas var ohotad till slut.

Seger för Goop

Innan V86-spelet vann Björn Goop med Pine Muscle, som via en stark avslutning från tredje par utvändigt fångade in den ledande favoriten Mellby Hero i det sista steget.

Att det inte blev någon utdelning på åtta rätt innebär en ny jackpot nästa onsdag.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonOskar J AnderssonRobert BerghSolvallaTorbjörn JanssonTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.