Efter succén - Östlund bjuds in till VM-avslutningen

Rallycross
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Linus Östlund är inbjuden att köra VM-avslutningen i Sydafrika i november.
Foto: Christian Gustavsson
Linus Östlund, 19, har haft ett lysande år - och nu fortsätter framgångssagan.
Finnskogaföraren har nämligen bjudits in till VM-avslutningen i Sydafrika.
– Det ska bli riktigt roligt, säger han.

Östlund, som tog steget från crosskart till rallycross inför denna säsong, har verkligen visat att han är att räkna med.

Det märks inte minst i prisskåpet.

Totalt har det blivit fem pallplaceringar, varav två segrar, i Supercar lites-klassen av RallyX Nordic och i sammandraget räckte det till både SM-guld och NM-silver.

– Vi hade inte riktigt förväntat oss att det skulle gå såhär bra. Det är ju första säsongen som vi satsar helhjärtat på rallycrossen så vi är jättenöjda, säger Östlund.

Nordvärmlänningens framfart har inte heller gått obemärkt förbi. För nu har en rykande färsk inbjudan till VM-avslutningen i Sydafrika inkommit - ett erbjudande som han givetvis tackade ja till.

– Det ska bli riktigt roligt. Nya erfarenheter, en kul utmaning och det känns jättespännande. Roligt att jag fick möjligheten, säger Linus Östlund.

Vilka förväntningar åker du dit med?

– Det sägs att det är en väldigt fin anläggning och bana så jag hoppas på en bra tävling. Jag ser det som ett bra tillfälle att visa upp mig ännu mer.

Resultatmål?

– Att komma till final. Men det är såklart tufft i RX2-serien med många bra förare så det kommer handla om små marginaler.

Linus Östlund har gjort ett inhopp i VM tidigare i år. Närmare bestämt på hemmabanan i Höljes där det blev en andraplats.

– Men det var inte så enkelt det heller. Det var lite berg- och dalbana där jag var uträknad men kom igen och fick med mig ett riktigt bra resultat. Årets höjdpunkt, helt klart.

Tankar inför nästa säsong?

– Vi jobbar på att fortsätta i Supercar lites-klassen men vi har inte bestämt i viken serie än. Vi siktar nog först om främst på att köra RallyX Nordic igen och få till några fler inhopp i RX2.

VM-avslutningen i Kapstaden, Sydafrika, körs 9-10 november.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.