Hoppa till huvudinnehållet

Därför lades utredningen ner

Publicerad:
Poliskommissarie Peter Åkerström. Foto: Pia Holmström

Utredningen av rånet mot Altans Godiscenter lades ner i somras. Trots att Johnny Rizk identifierat två personer som rånarna.

– De som han har pekat ut har alibi för kvällen. Det finns heller ingenting som binder dem tekniskt till platsen, säger åklagaren Anna Andersson som lett förundersökningen.

Poliskommissarie Peter Åkerström har också arbetat med utredningen.

– De här två personerna som varit huvudmisstänkta har ju också suttit anhållna under en period. Men de har ett alibi som vi inte kan spräcka. Har man inga vittnesuppgifter och ingen teknisk bevisning då är det inget bra utredningsläge. Även om målsägaren har sin klara uppfattning måste utredningen visa att han har rätt, säger Peter Åkerström.

Han fortsätter:

– Det är ju en jädra massa förhör som hållits i det här ärendet, så vi har verkligen försökt. Vi har gjort bra mycket mer än vi kan gå ut med.

Hoppfull

Peter Åkerström har ändå inte gett upp hoppet om att komma vidare.

– Utredningen är ju nerlagd, men kommer det in något nytt så tas det ju upp igen. Jag vill ju ändå fortsätta att ha detta lite hett så att säga. Det finns vissa trådar man kan dra i, så får man se om det leder någonstans. Ärendet är inte bortglömt.

Hur viktigt är det att lösa detta?

– Det är jätteviktigt, dels är det en företagare som är drabbad som genom detta naturligtvis blir otrygg i samband med stängningsdags. För samhällets skull är det ju också viktigt om man kan lösa såna brott. Det är ju verkligen prioriterat, men det är inte alltid man når ända fram. Vi får hoppas att det är någon som faller till föga och vill tjalla. Det kan hända ibland och det kan vara ett bra tag efteråt.

Tre brott

Samma natt som Altans Godiscenter rånades var det brott vid gatuköket Nice Inn och inbrottsförsök vid Hagfors Thaimassage.

– De ärendena ligger på lokal förundersökningsledare och även här har vi hört många personer. Det är mycket som talar för att det är samma gärningsmän som ligger bakom alla tre brotten, säger Peter Åkerström.

Johnny, 54 år lever i rädsla - rånarna går fria

Artikeltaggar

Altans GodiscenterAnna AnderssonBrott & blåljusHagforsInbrottPeter ÅkerströmRån

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.