Hoppa till huvudinnehållet

Det händer med Tempels lokaler

Publicerad:
Krögaren James Barjaco visar upp bilder på hur det nya stället skulle kunna se ut.
Krögaren James Barjaco visar upp bilder på hur det nya stället skulle kunna se ut. Foto: Ida Myrin

Nattklubben Tempel tog sitt sista farväl i lördags natt, men redan nu smids planer för vad som ska hända i lokalerna.

– Konceptet innehåller flera koncept, säger platschefen Asmir Ziric.

När det blev klart att Tempel går i graven började samtalen strömma in till James Barjaco, huvudägare av Elna restaurang AB som ligger bakom nattklubben.

– Folk trodde att det hade gått i konkurs, säger han och förtydligar att så inte är fallet.

För tjugo år sedan startades Arena, nattklubben som tio år efter gjordes om till Tempel. Nu, efter ytterligare tio år, vill ägarna satsa på ett helt nytt koncept.

– Nattklubbskulturen ändras hela tiden och det får vi försöka anpassa oss efter, säger Asmir Ziric och fortsätter:

– I stället för att ha fyra dansgolv, som Tempel hade, vill vi nu skapa mer sociala ytor där man kan sitta och prata utan att störas av för hög musik.

Ledningsgruppen bestående av Robin Sundgren (kökschef), James Barjaco (ägare), Emellie Ekelund (restaurangchef), Dennis Kronqvist (barchef), Asmir Ziric (platschef), Johan Eriksson och Martin Strömberg (nöjesansvariga) ser fram emot nystarten.
Ledningsgruppen bestående av Robin Sundgren (kökschef), James Barjaco (ägare), Emellie Ekelund (restaurangchef), Dennis Kronqvist (barchef), Asmir Ziric (platschef), Johan Eriksson och Martin Strömberg (nöjesansvariga) ser fram emot nystarten. Foto: Ida Myrin

Las Vegas-inspirerat

Ritningarna är ännu inte klara och namnet är inte spikat, men idén är tydlig – allt ska finnas under samma tak.

– Vi kommer att ha lounge, bar, dansgolv och kasino, förklarar James Barjaco.

– Man skulle kunna säga att det blir ett stort vardagsrum där alla kan trivas, fyller nöjesansvarige Martin Strömberg i.

Arkadspel och andra typer av sällskapsaktiviteter har växt snabbt i centrala Karlstad och ägarna menar att det numer är en självklar del i nattklubbsmiljön. Själva väljer de dock att rikta in spelen mer på Las Vegas-tema då det är något som inte erbjuds i Karlstad i nuläget.

– Black jack har länge varit en grej på krogarna, men vi tar det ett steg längre med bland annat roulette och poker, säger James Barjaco.

– Det känns rätt i tiden. När jag hörde om idéerna tyckte jag att det lät väldigt spännande och något som jag själv skulle uppskatta som gäst, säger Johan Eriksson som kommer att bli nöjesansvarig på stället.

Johan Eriksson blir det nya ansiktet utåt när ombyggnationen är färdig.
Johan Eriksson blir det nya ansiktet utåt när ombyggnationen är färdig. Foto: Ida Myrin

Hörnet och Brasseriet kommer att finnas kvar på samma sätt som idag, men i och med att åldersgränsen höjs i Tempels gamla lokaler kommer man att försöka öppna upp mellan de olika delarna.

– Vi för just nu dialog med olika arkitekter men så fort vi har fått färdiga ritningar sätter vi igång. Förhoppningsvis blir allt klart till december, men det är svårt att veta säkert, säger James Barjaco.

Artikeltaggar

Asmir ZiricBrasserietJames BarjacoKarlstadKrogarNöje/KulturNyheterRoyal

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.