• idag
  3 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 juli
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 juli
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bubbel från Byrån: Ledamöter utan ledning

Signerat
PUBLICERAD:
Byråns utsända som tog båten tur och retur har full förståelse. Det är jobbigt och svårt att kombinera långa tjänsteresor med att vara en närvarande förälder, skriver Byrån.
Foto: Henrik L Barvå
Den uppenbara dubbelmoralen i yrkeskåren som sprider flest moralkakor kan kanske bringa lite sans till kommuner, landsting och myndigheter, skriver Byrån.

Moderatledaren Ulf Kristerssons talskrivare Alexandra Ivanov skriver förbryllat på mikrobloggen Twitter att hon nu sett över 10 riksdagsledamöter, alla under 35 år och från fem olika partier fråga på Twitter vad de ska skriva motioner om.

Byrån hoppas inte bara på fler politiskt vuxna ledamöter utan också att upptäckten inspirerar oppositionsledaren Ulf Kristersson att i nästa tal ta ut kursen för att minska antalet ledamöter i Sveriges riksdag.

Fara och flyga

Uppsala kommuns klimatstrateg har blivit påkommen med fingrarna i klimatburken. När han skulle besöka politikjippot i Almedalen på Gotland i juli så flög han fram och tillbaka trots att plats fanns på Destination Gotlands båtar. Motiveringen var att det var svårt att kombinera långa båtresor med en privat resa. Dessutom ville han snabbt hem till familjen.

Byråns utsända som tog båten tur och retur har full förståelse. Det är jobbigt och svårt att kombinera långa tjänsteresor med att vara en närvarande förälder. Den uppenbara dubbelmoralen i yrkeskåren som sprider flest moralkakor kan kanske bringa lite sans till kommuner, landsting och myndigheter. Vi är alla människor och vi kan ha rent mänskliga behov, som att sätta familjen före präktigheten.

Skvätt från LO

På mikrobloggen Twitter kom ett hårt omdöme om höstbudgeten från LO-borgen: ”Budgeten påminner om en vattenpistol. En stark stråle med skattesänkningar gynnar rika män. I övrigt är det spretiga och svaga strålar som inte kommer rå på den ökande ojämlikheten och ojämställdheten. Vanligt folk får betala priset för de rikas vattenlek.”

Ett ödmjukt tips till LO:s kommunikationsavdelning: Nästa gång ni sätter ihop en testpanel inför ett utspel, fråga någon som ni vet inte bara nickar och säger ”ja, amen”.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.