Stefan Sundström - Personligt och ilsket

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: Carl Edlom

På senare skivor har Stefan Sundström varit som bäst i de nedtonade personliga balladerna och de sprött ilskna reflektionerna över tillståndet i världen. På Domedagspredikan bjuder han på mer av just den varan oavsett om han sjunger om mamma Helga, eller sig själv i rollen som morfar eller om klimatkollapsen.

Hans beundran för Allan Edwall är välkänd sedan tidigare och skymtar här i låten Till Allan, så klart, men också i en del sånger som låter så mycket Edwall att man blir alldeles varm i hjärtat.

Det spänner som vanligt mellan djupt personliga reflektioner och en svidande och maktlös uppgörelse med vad vi egentligen håller på att göra med vår värld. Bandet är vis-jazzig världsklass med värmländska inslag i form av Martin Hederos och Nikke Ström. Mollstämningen bryts i avslutande och pigga Mikrobernas skepp, med ett fullkomligt lysande trumspel av Martin “Mitt i naturen” Emtenäs.

Bästa låt: Morsan är ett hav

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.