Hoppa till huvudinnehållet

Annette – enda kvinnan som sålde valsar

Publicerad:
Annette Felixson utmanar sin tidigare arbetsgivare i fastighetsbranschen,
Annette Felixson utmanar sin tidigare arbetsgivare i fastighetsbranschen, Foto: Jonny Ohlsson

"Men kära lilla tös, det här begriper jag bättre". Det fick Annette höra av en äldre herre när hon som ung SSU-are satsade på politiken i Munkfors kommun. Lite senare i livet , när hon som enda kvinna i Sverige sålde valsar till industrin, fick hon en klapp på rumpan.

– Det där gör du inte om, blev min omedelbara reaktion. Mannen i fråga bad sedan om ursäkt och vi fick efterhand en bra relation till varandra, säger Annette Felixson, platschef för Egeryds Fastighetsförvaltning, Karlstad och sedan många år tillbaka socialdemokratisk politiker i Munkfors kommun.

Annette har jobbat inom en rad branscher, där det ofta handlat om män. Både som arbetskamrater och som kunder.

– Jag har också sett att någon undrat över om det här med att vara företagare och socialdemokrat inte skulle gå så bra i hop. Det är väl inga problem med den saken. Jag vill noga säga att vi socialdemokrater är riktigt bra på att styra och ställa med olika slags verksamheter.

Så började det

Hon har varvat sina företagsengagemang med att på fritiden ägna sig åt politik i Munkfors kommun.

– Det började med ett entreprenörsprojekt i Munkfors , där vi jobbade hårt med starta eget. Jag kom också med i några nämnder. Efter åtta år i Miller Graphics i Sunne startade jag tillsammans med en kompanjon CST i Munkfors och något tid därefter blev jag företagare på riktigt och startade Amundsen Valsservice.

Annette har aldrig varit rädd för att pröva sig fram i livet.

– Man måste våga ta klivet och göra något annorlunda. Allt som sker ger erfarenhet.

Sedan blev det Riksbyggen i Värmland, där hon var sälj- och marknadsansvarig och slutligen kundansvarig.

Annette Felixson tillsammans med Egeryds försäljningschef, Thomas Lindborg
Annette Felixson tillsammans med Egeryds försäljningschef, Thomas Lindborg Foto: Jonny Ohlsson

Konkurrens

Nu tar du i egenskap av platschef för Egeryds Fastighetsförvaltning steget fullt ut och konkurrerar med bland annat din senaste arbetsgivare, Riksbyggen. De kanske ser dig som en “svikare”?

– Vi får väl se hur de agerar, men så är det i samhället. Det är bra med konkurrens. Vi måste vara bättre för att kunna få bostadsrättskunder inom Riksbyggen, HSB och den privata sektorn. Samtidigt blir det väl så att Riksbyggen och de andra också tuffar till sig.

Efter att Egeryds Fastighetsförvaltning satsat på Värmland blir det totalt tre verksamheter i länet som ägnar sig åt total förvaltning, HSB, Riksbyggen och Egeryds.

- Med total förvaltning menas att man arbetar med både ekonomi, teknik och fastighetsservice.

Nu blir det fight om kunderna, säger Annette Felixson, platschef för nyetablerade bolaget i Karlstad, Egeryds Fastighetsförvaltning.
Nu blir det fight om kunderna, säger Annette Felixson, platschef för nyetablerade bolaget i Karlstad, Egeryds Fastighetsförvaltning. Foto: Jonny Ohlsson

Det finns kanske 1 000 kunder i länet att slåss om.

Nu handlar det för Annette att visa sig på styva linan och få Egeryds-koncernens tjänster att slå i genom i Värmland.

– Egeryds är jättestora i Örebro och har också verksamhet i Eskilstuna-regionen. Företaget har totalt 100 anställda och omsatte 2018 över 122 miljoner kronor.

15 jobb

Det kan också bli fråga om att bygga så kallade Bo Klok hus i Värmland.

– Vi räknar med att under en treårsperiod anställa 15 personer i Värmland.

På fritiden ägnar sig Annette åt familjen, men också åt golf och självfallet politiken.

– Jag är med i kommunstyrelsen i Munkfors, jag är ordförande i omsorgs- och stödnämnden och jag var med och ritade i hop Visionen 2030 för Munkfors. Jag vill säga att att Munkfors är en annorlunda kommun. Det är en enormt bra sammanhållning mellan politikerna och tjänstemännen och vi får mycket uträttat.

Artikeltaggar

Annette FelixsonEgeryds FastighetsförvaltningEkonomiHSBKarlstadMunkfors kommunProfilenRiksbyggen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.